torsdag 29 mars 2018

Uppdraget - Camilla Lagerqvist

Det handlar om Maja som bor i Värmland. Hon ska snart fylla tretton. Hon bor med sin mamma, med sin lillasyster Gullbritt och med sin bror Per-Erik. Majas pappa hade inte varit hemma på flera månader eftersom att Sverige hade krigsberedskap. Han var inkallad uppe i norr och kom bara hem på permission någon gång ibland.

Maja drömde om att det var någon mitt på natten som gick runt på hennes trädgård. Först gick en kvinna i lång mörk kappa, hennes hår var ljust och axellångt. Hon drog på en trilla där en stor resväska var fastsatt. Maja tänkte att det måsta vara väldigt varmt att ha en sådan tjock kappa. Det stod en annan person där också. Det var ett barn, som Maja tänker är lika gammal som henne. Majas blick fastnade genast i hennes ljusa hår. Maja var knäpptyst och vågade inte röra sig. Hon följde dem med blicken. När de kom närmare såg jag att kvinnan hade mörkt läppstift och en modern frisyr med en stor valk i pannan och lockar på sidorna. Flickan med det vackra håret såg ut att ha lika vackert ansikte. Hon såg nästan tecknad ut. Hon hade en grön klänning och en kofta över axlarna. hon drog också en resväska efter sig. kvinnan gick lite före och det såg ut som om flickan snabbade på stegen för att komma ikapp. Under de två, tre minuter som jag kunde se dem sa de ett ord till varandra. Hon följde dem med blicken igen tills de försvann bakom grannhäcken som omgav Perssons bondgård. När hon kröp ner under sängen fanns kvinnans och flickans bil kvar...

 
Jag tyckte boken var bra och spännande. Den passar killar och tjejer.
Jag rekommenderar boken för dem som tycker andra världskriget är intressant och dem som tycker om att läsa böcker om mysterier.

Av Laura, går i 5:an.

Författare: Camilla Lagerqvist
Bokförlag: B. Wahlstroms Bokförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar